Blogessentials

Hi, ik ben alweer een klein jaartje bezig met mijn blog. Wat gaat de tijd snel zeg! Ik heb in dat jaar ontdekt wat voor mij handig is om te hebben qua bloggen. Ik deel graag met jullie mijn blogessentials. Let’s go.


Of het nou een spiegelreflexcamera is of een systeemcamera, een goede camera is echt een must. Geef toe, als je op een blog kijkt en de foto’s zijn van hele slechte kwaliteit dan vind je het al een stuk minder leuk om te lezen. Dat heb ik in ieder geval. Ik gebruik zelf een spiegelreflexcamera van Nikon. Het is de Nikon D40x. De camera is niet meer te koop, want het is een wat ouder model, maar de camera maakt hele goede foto’s.

 Deze foto’s in het artikel zijn met mijn mobiel gemaakt. Zie het verschil in kwaliteit tussen mijn camera en mobiel 🙂

Een mobiel

Ook vind ik het heel belangrijk om een goede mobiel te hebben die ook goede foto’s maakt. Ik heb zelf de IPhone 6. Ik gebruik mijn mobiel om met de app van WordPress de statistieken van mijn blog in de gaten te houden en om te checken of er nog nieuwe reacties zijn. Ook gebruik ik het om leuke foto’s van mijn outfit te maken en voor nog meer leuke foto’s. Ik gebruik mijn mobiel ook om op Facebook te melden dat er een nieuw artikel op mijn blog staat.

Een laptop

Dit is misschien wel een van de belangrijkste dingen die je moet hebben als je een blog wilt beginnen. Je moet natuurlijk ergens je artikelen op schrijven toch? Ik heb zelf nog niet zo lang een acer laptop. Meer informatie over deze laptop kun je hier vinden.

Een statief

Ik vind het zelf ook heel handig om een statief te hebben. Zo kan je vanaf ieder punt foto’s maken. Natuurlijk kan je ook bloggen zonder statief, maar dan moet je altijd een plek vinden waar je je camera neer kan zetten. Voor mij is een statief wel echt een essential.

Een notitieboekje

Ik ben zelf helemaal weg van notitieboekjes. Die dingen zijn zo handig. Je kan al je ideetjes opschrijven, je planning kan je daarin opschrijven en natuurlijk kan je handige lijstjes maken. Vooral voor het bloggen is het handig dat je je ideetjes op kan schrijven. Als ik een leuk idee heb, dan schrijf ik het meteen op in mijn notitieboekje. Zo kan ik het niet vergeten.

Genoeg kennis

En als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg kennis hebt over het onderwerp waarover je wilt gaan bloggen. Stel jij wilt over fashion bloggen, maar je weet er eigenlijk nog niet zoveel van, dan zou ik eerst kennis opdoen door op internet te kijken of het aan mensen te vragen die er wel verstand van hebben. Je wilt als lezer natuurlijk wel de juiste informatie opdoen.

Dan waren dit mijn blogessentials. Deze dingen zijn voor mij echt een must als je wilt beginnen met bloggen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden. X

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s