5 x DIY moederdag

Zondag 10 Mei is het moederdag en dat betekent natuurlijk dat je je moeder lekker moet verwennen! Het is natuurlijk leuk om een lekkere parfum of een mooie bos bloemen te kopen, maar het is nóg leuker om zelf een cadeautje voor je moeder te maken. Ik heb vandaag voor jullie 5 leuke ideeën om voor je moeder te maken.

DIY 1 Fotolijst: DIY fotolijst (Deze DIY heb ik niet zelf gemaakt, maar voor het idee toch even een foto) http://perfecthousewife2b.nl/diy-fotolijst/ Foto’s zijn natuurlijk super leuk, maar al helemaal als je ze zo mooi kunt laten zien. Moeders houden er ook van!

Benodigdheden:

 • Fotolijst (Het leukste en het makkelijkste is als je een grote hebt)
 • Touw
 • Kleine knijpertjes
 • Foto’s
 • Lijm & schaar

How to:

Je pakt je fotolijst en haalt de achterkant en het glas eraf. De touwtjes moeten van de ene kant naar de andere kant van het fotolijstje. Je meet dus hoelang ze dan moeten zijn en knipt ze op de juiste lengte af. Als je je touwtjes strak wilt hebben moet je gewoon de lengte van de fotolijst aanhouden, maar als je ze losser wilt hangen moet je ze natuurlijk wat langer laten. Je plakt de touwtjes vast met lijm aan het fotolijstje. Zorg ervoor dat je de lijm goed laat drogen. Zoek ondertussen een paar leuke foto’s van jou en je moeder. Persoonlijk vind ik het mooier als alle foto’s even groot zijn. (vierkant bijv. ) Als de lijm goed droog is kan je de foto’s met de kleine knijpertjes aan de touwtjes hangen. Voíla! Je super leuke fotolijst is klaar. Helemaal niet moeilijk toch?!

DIY 2 Kaars:

003

001

(Ik heb deze DIY een tijdje geleden gemaakt. Ik heb het niet met een foto gedaan maar met een leuke afbeelding van internet)

Kaarsen brengen altijd een hele gezellige sfeer, maar meestal heb je alleen maar kaarsen in één kleur en dat is natuurlijk een beetje saai. In deze DIY laat ik zien hoe je een saaie kaars kunt oppimpen met bijvoorbeeld een leuke foto.

Benodigdheden:

 • Kaars (wit of licht)
 • Foto (op gewoon papier, geen fotopapier dus)
 • Bakpapier
 • Föhn

How to:

Je zoekt een leuke foto van jou en je moeder of een mooie quote over moeders. Je knipt de foto of de tekst uit. Als je een witte kaars hebt print je quote dan op wit papier en als je een lichtroze kaars hebt print hem dan ook op lichtroze papier. Zorg er ook voor dat je geen karton hebt, want dat is te dik en dan werkt het niet. Scheur of knip een stuk bakpapier (het hoeft niet heel nauwkeurig). Leg de foto op de kaars en doe het bakpapier er overheen. Doe het best wel strak. Als de foto en het bakpapier goed op de kaars liggen dan kan je met de föhn over het bakpapier gaan. Doe een handdoek om je handen heen, want het wordt heel erg heet. Je merkt na een paar minuten dat de foto in de kaars smelt. Je haalt, als de foto erop zit, het bakpapier eraf en dan is je kaars klaar!

DIY 3 citroenscrub:

Iedere moeder houdt van een lekkere verzorgde en zachte huid. En daarvoor is scrub nodig.  En citroen is natuurlijk hartstikke verfrissend voor de zomer die er aan zit te komen.

Benodigdheden:

 • Citroen
 • Suiker
 • Olijfolie
 • Potje
 • Rasp

How to:

Rasp de schil van de citroen en doe de schil in een kom. Doe er nu tien eetlepels suiker bij. Meng de schil van de citroen en de suiker goed. Doe er dan ongeveer vijf eetlepels olijfolie bij. Meng alles nu goed door elkaar en zorg ervoor dat alle suiker nat is van de olijfolie. Als de scrub te nat is, doe er dan wat meer suiker bij en als je scrub te droog is, doe er dan wat meer olijfolie bij. Logisch eigenlijk. Als je je scrub goed vindt doe het dan in een leuk potje. Je kan er eventueel ook nog een leuk lintje om heen doen. DIY 4 Mok:

029

027

Welke moeder houdt er nou niet van een lekkere kop koffie of thee? Ik ga nu laten zien hoe je zelf een mooie mok kunt maken speciaal voor je moeder. En het is echt helemaal niet moeilijk!

Benodigdheden:

 • Witte mok
 • Watervaste stift

How to:

Deze DIY heeft denk ik niet veel uitleg nodig. Je neemt je mok en je stift en schrijft er iets liefs op of je schrijft er een mooie quote op. Klaar! Makkelijk toch?

DIY 5 Theezakje:

036

DSC_0971

Deze DIY vind ik persoonlijk heel leuk om bij de mok te maken. Het is een zelf gemaakt theezakje! Hoe leuk?!

Benodigdheden:

 • Thee (de favoriete smaak van je moeder)
 • Koffiefilter
 • Naald & draad
 • Washitape
 • Schaar
 • Heel klein stukje karton (vierkantje)

How to:

Knip uit de koffiefilter twee hartjes. Zorg ervoor dat de twee hartjes gelijk zijn en goed op elkaar liggen. Als de hartjes goed liggen dan kan je aan de slag gaan met naald en draad. Naai de hartjes op elkaar. Het is wel een beetje lastig, maar als je het gewoon rustig en met veel geduld doet dan komt het vast goed. Pas op dat je niet met de naald in je vinger prikt (dat had ik namelijk.. Whoops!) Laat de hartjes aan één kant nog een stukje over voor de thee straks. Knip het ‘oude’ theezakje open en doe de theekruiden in je hartje. Naai vervolgens het hele hartje dicht. Knip nu een stukje draad en haal dit door een van de steekjes die je net hebt genaaid. Maak er een dubbele knoop in, want je wilt natuurlijk niet dat als je je theezakje in je water doet dat dan het zakje eraf valt. (Hopelijk snap je het, kijk anders nog een keer naar de foto hierboven) Knip nu een vierkantje van karton (ongeveer 5 bij 5 cm) Plak nu allemaal washitape op het vierkantje. Dat hoeft niet als je bijvoorbeeld een gekleurd kartonnen vierkantje hebt, maar ik had een saaie witte. Doe het stukje draad, wat je net hebt vast gemaakt aan het zakje, op het kartonnen vierkantje en ga er nog een keer overheen met washitape, zodat het draad goed vast zit. Nu is je zelfgemaakte theezakje klaar. Het lijkt misschien heel moeilijk, maar dat valt op zich wel mee.

Dit waren de vijf DIY’s. Verwen je moeder maar lekker op Moederdag, daar is het nou eenmaal voor. Ik hoop dat ik jullie een beetje heb geïnspireerd. Fijne Moederdag!

-x- Jacky

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s